Chvíle slávy aneb jak jsme byly se Sárinkou pozvány do Dobrého rána s ČT mluvit o životě s dítětem s DS při příležitosti Světového dne Downova syndromu.

Letošní Světový den Downova syndromu jsem neměla v plánu nikterak propagovat nebo vymýšlet něco speciálního (jako třeba před 3 lety, kdy jsme natočily toto krásné video). Jednoduše proto, že se nám zrovna narodila Stellinka a já si ani neuvědomovala, že nějaký Světový den zase bude 😃.

Ale pár týdnů zpět nás kontaktoval dramaturg pořadu Dobré ráno s ČT, jestli bychom k nim nepřišly do vysílání. Živý vstup! Upřímně – byla jsem z toho dost nervózní. Jednou už jsem v živém vysílání o Sárince a DS mluvila (v pořadu Sama doma – mrknout můžete tady), ale živý vstup se Sárinkou – to byla výzva 😉. To asi pochopí každý, kdo má malé dítě, že nikdy nevíte, co ho může rozhodit a jak se v danou chvíli bude chovat (u Sárinky by stačilo, kdyby ji třeba bolelo bříško nebo se necítila dobře a hned by z toho zrovna pozitivní reklama na DS nebyla 😃). Ale souhlasily jsme, do studia s námi vyrazila i měsíční Stellinka, o kterou po čas vysílání pečovaly v maskérně 😃.

***Pořad můžete zhlédnout ZDE***

  • překlikněte si na „části dílu“ a my jsme ve třetím a čtvrtém vstupu o Světovém dni DS.

Ve třetím vstupu dostala Sárinka dárek. Spousta lidí mi říkala, že si mysleli, že jsem ho moderátorům nastrčila já. Sárinka totiž dostala knížku o Bingovi, kterého bezmezně miluje. A během celého vysílání a vlastně během celé doby ve studiu (hodinu a půl) si ji nadšeně „četla“. Z toho byl nejvíce paf pan moderátor, který říkal, že se nesmírně těší, až tohoto budou schopné jeho malé děti 😉.

V posledním vstupu jsme byli spolu s primářem dětského oddělení Vítkovické nemocnice panem doktorem Božanským. Dělal čest svému jménu, byl věru Boží 😉. Kromě toho, že slíbil Sárince, že si v létě zajdeme na zmrzlinu a ona o tom pak půl dne mluvila a hučela, že už by to tu zmrzku teda chtělo. Tak byl neskutečně otevřený a vstřícný, mj. nám slíbil distribuci nové brožury o DS, která je určená široké veřejnosti, ale také gynekologům či porodníkům, těm odborníkům, kteří jsou pro rodiče po zjištění DS diagnózy nejvíce důležití… Odkaz na brožuru a možnost objednání sem dám později, teď mají webovky výpadek.

Kéž je více takových, jako pan doktor Božanský. A kéž splní, co slíbil 🙏❤.

Napsat komentář