„Naučte se nám naslouchat srdcem. A poznáte, že se nemusíte trápit nad tím, že jsme přišli na svět. “ Píše Jiří Šedý s DS. Naslouchejme srdcem nejen o Vánocích, ale po celý rok. Radost a pokoj do nového roku, naši milí 🥰.

Přemýšlela jsem nad vhodnými slovy pro novoroční přání na náš blog. A znovu jsem objevila dopis od Jirky Šedého s Downovým syndromem adresovaný (nejen) všem maminkám a jeho novoroční přání. Ten člověk má tak nádherné a čisté srdce, že bychom se od něj měli učit všichni 👇❤.

Sárince se na Vánocích líbilo asi všechno – světýlka, dárečky, spousta jídla i návštěvy blízkých. Oblíbeným dárečkem je jednoznačně malá trampolína, na které Sáruš trénuje skákání i doma. A pak taky domeček Máši a medvěda, puzzle Prasátka Peppy nebo dřevěný dort, který může skládat a rozkládat, vkládat svíčky a čísla a neustále u něj zpívat „Sárinka má narozeniny“ (což je vedle Narodil se Kristus Pán její oblíbená písnička ;-)).

A přidáváme zajímavý úryvek z článku (z vaticannews.va):

„Kdyby měl dnes Ježíš přijít na svět, narodil by se v komunitě Archa jako dítě s Downovým syndromem – říká francouzský filosof a spisovatel Fabrice Hadjadj. Připomněl, že Ježíš je dítětem, které uniklo vyhlazení. A vyhlazování, masová a okamžitá eliminace je osudem, jaký dnes potkává děti, u nichž lékaři objeví přítomnost této anomálie chromosomů.“

*** RADOSTNÝ A POKOJNÝ ROK 2023, NAŠI MILÍ ***

Napsat komentář